Verhuisdozen inpakken met onze tips

25 februari 2021 / Nieuws
Verhuistips

Verhuizen doe je meestal maar een paar keer in je leven en is een hele klus. Alles moet op de juiste wijze worden ingepakt en natuurlijk ook weer heel aankomen bij de nieuwe bestemming. Het is dan ook logisch dat verhuizen behoorlijk wat stress kan veroorzaken.

Gelukkig is deze stress grotendeels te beperken door jezelf goed voor te bereiden op de verhuizing. De verhuizing begint allemaal bij het zo slim en efficiënt mogelijk inpakken van de verhuisdozen.

In dit artikel delen wij onze tips voor het efficiënt inpakken van uw verhuisdozen waardoor u zo goed mogelijk voorbereid bent op uw verhuizing.

Werk volgens een systeem

Wanneer je gaat beginnen met inpakken kun je het beste van te voren bepalen hoeveel verhuisdozen je per kamer nodig denkt te hebben. Codeer de dozen van de verschillende kamers goed zodat dit straks een stuk makkelijker is met het uitladen. Het is daarbij zeer aan te raden om de dozen tijdens het inpakken te voorzien van etiketten zodat je op het nieuwe adres direct weet welke dozen naar welke kamer toe moeten.

Natuurlijk is het daarnaast belangrijk om op tijd te beginnen. Begin met de spullen in te pakken welke je het minst vaak gebruikt. Je zult merken dat het inpakken van de spullen meer tijd vraagt dan je wellicht van te voren had verwacht, begin dus niet op het laatste moment!

Vouw de verhuisdozen op de juiste wijze

Verhuisdozen kunnen beschikken over verschillende sluitmethodes. Zo zijn er onder andere vouwdozen en autolock-verhuisdozen die je beiden net even anders in elkaar vouwt. Het is uiteraard belangrijk dat de dozen de stevigheid behouden en dat ze dus op de juiste wijze gevouwen worden. Veelal staat een instructie op de verhuisdoos zelf. Gebruik geen plakband en schrijf niet op de dozen!

Vul de verhuisdozen op een efficiënte en verantwoorde manier

Veel zelf verhuizers maken de fout om de dozen te vol te stoppen vaak met veel te zware spullen. Niet alleen te vol maar vaak worden de dozen ook nog eens te zwaar beladen. Dit zorgt er voor dat de dozen nauwelijks meer te tillen zijn. Voorkom dat je rugklachten krijgt en ga verantwoord te werk! Voeg bijvoorbeeld zware en lichte spullen samen in een doos, ook al is dat niet altijd logisch. Voor het inpakken van de boeken zijn boekendozen beschikbaar.

Pak de breekbare spullen zo in zodat de kans op schade het kleinst is

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat er met breekbare/waardevolle spullen extra voorzichtig omgegaan dient te worden. Gebruik hiervoor inpakpapier of noppenfolie. Het is ook mogelijk om handdoeken en theedoeken te gebruiken in de verhuisdoos om breekbare spullen extra te beschermen. Zet de borden op zijn kant in de verhuisdoos en gebruik hiervoor voldoende inpakpapier. De glazen dienen rechtop in de doos geplaatst te worden!

Liever volledig ontzorgt zodat je deze tips helemaal niet nodig hebt? Wij staan voor u klaar als erkende verhuizer!

Natuurlijk blijft het ondanks deze tips een enorme klus om te verhuizen naar je nieuwe huis. Gelukkig hebben wij ontzettend veel ervaring in huis en kunnen wij als erkend verhuisbedrijf jou volledig ontzorgen. Want ook het in- en uitpakken van uw inboedel kunnen onze ervaren verhuizers voor u uitvoeren.

En wij verhuizen niet alleen de spullen, wij kunnen ook foto’s, lampen en schilderijen ophangen in jouw nieuwe woning met onze handyman service. Dit scheelt niet alleen heel veel tijd, maar zorgt er ook voor dat jij je volledig kunt focussen op jouw nieuwe woning.

Wil jij liever geen gedoe en volledig ontzorgt worden? Neem dan contact met ons op en laten we samen kijken hoe wij jouw verhuizing tot een feestje kunnen omtoveren!