Krachten bundelen: Week tegen Eenzaamheid

7 oktober 2021 / Nieuws
Week tegen eenzaamheid

Samen bundelen we met andere ondernemers de krachten in de Week tegen Eenzaamheid

Is er een betere aanleiding dan de Week tegen Eenzaamheid om met Haagse inwoners van Den Haag de bus te pakken naar Diergaarde Blijdorp? Bij Mondial Van der Velde Verhuizingen dachten wij van niet! En zo verzamelen wij op maandag 4 oktober samen met een groep van vijftig Hagenaars op Den Haag Centraal, op naar de dierentuin.

Als verhuisbedrijf in Den Haag doen wij graag iets terug voor de stad waarin we ondernemen. Het is niks nieuws voor Robert Medenblik, eigenaar van Mondial Van Der Velde Verhuizingen. “Eenzaamheid is iets waar ik altijd al mee bezig ben.

“Ik ben vanaf de start betrokken bij de Haagse Community tegen Eenzaamheid en probeer bij mijn eigen personeel en klanten aandacht te vragen voor het onderwerp.” Zo ook in aanloop naar 4 oktober, waar 50 Hagenaars een geheel verzorgde dag in Diergaarde Blijdorp doorbrachten. “Ik wilde een mooie dag organiseren in de corona tijd, speciaal voor mensen die in sociaal isolement zitten. Dat we dit konden doen is zowel voor de deelnemers als voor mij een cadeautje!” – aldus Medenblik.

Om deze dag tot een succes te maken hebben wij de krachten vanuit ons netwerk gebundeld. Waar de organisatie bij Mondial Van Der Velde Verhuizingen lag, zorgde Van Heugten Tours het vervoer en maakte Verstappen Video een prachtige reportage van deze bijzondere dag.

Vervolg

En de geslaagde dag krijgt een vervolg, want eenzaamheid los je niet op met één dag gezelschap. Op 8 november bezoekt de groep op uitnodiging van Mondial Van der Velde Verhuizingen Kinderboerderij Nijkamphoeve en er zullen nog meer momenten gepland gaan worden!

Vanuit de activiteit naar Blijdorp zijn al onderlinge verbindingen en contacten gelegd. Robert Medenblik: “Ik hoop dat we met zulke initiatieven een aanzet doen om mensen bij elkaar te brengen. Het geeft veel voldoening om te horen dat mensen nieuwe vriendschappen sluiten.”

Aansluiten bij de groep?

Wil jij je ook inzetten om eenzaamheid te bestrijden? Of ken jij deelnemers die het leuk zou vinden om mee te doen aan activiteiten? Neem dan zeker ook contact op met info@communitytegeneenzaamheid.nl