Eén tegen eenzaamheid. Zo maken we samen het verschil

7 oktober 2022 / Nieuws
vanderveldeverhuizigen sleutelhanger maken

Veel Nederlanders voelen zich soms of zelfs regelmatig eenzaam. Eenzaamheid komt dan ook binnen alle leeftijdscategorieën voor. De Week tegen Eenzaamheid is opgezet om de trend van eenzaamheid te doorbreken, door eenzaamheid eerder te signaleren en het bespreekbaar te maken. In deze week staat het ontmoeten en verbinden centraal.

Het aanpakken van eenzaamheid begint bij het in contact komen met andere mensen. Wij van Mondial Van Der Velde Verhuizingen zagen de Week tegen Eenzaamheid als dé perfecte aanleiding om samen met een mooie groep inwoners van Den Haag het Museon-Omniversum te bezoeken. Robert Medenblik, directeur van Mondial Van Der Velde Verhuizingen, zegt hierover het volgende:

“Meer dan de helft van de mensen in Den Haag voelt zich wel eens eenzaam. Met behulp van het netwerk waar je als ondernemer over beschikt, heb je de mogelijkheid om hier iets tegen te doen en mensen bij elkaar te brengen. Stel je eens voor dat iedere ondernemer iets terug zou doen voor het gebied waarin hij of zij onderneemt, dan zou de wereld er heel anders uit zien.”

Een bijzondere dag bij het Museon-Omniversum.

Op dinsdag 4 oktober was het zover en is de groep na een overheerlijke lunch welkom geheten door Peter de Haan, directeur van het Museon-Omniversum en door Robert Medenblik. Hierna is de groep in tweeën verdeeld en zijn twee delen van het Museon-Omniversum bezocht. In het museum leerden de deelnemers hoe ze de wereld een betere plek kunnen maken en in een kledingatelier gingen ze aan de slag met het maken van sleutelhangers van gerecyclede materialen. De twee groepen kwamen samen in het Omniversum om een film te kijken over de leefomgeving van beren in Canada.

Robert Medenblik: “Het doel is dat mensen contact leggen met elkaar en dat ze er contacten aan overhouden. Ook met een sociaal netwerk kun je je eenzaam voelen, aan de buitenkant kun je niet zien dat iemand eenzaam is. Het is mooi als je wat kan betekenen voor de mensen die het zelf niet voor elkaar krijgen om sociale contacten op te doen. Op deze manier kunnen ze toch met andere mensen in contact komen en het is ontroerend om te zien dat er iets ontstaat waardoor ze zich minder eenzaam voelen. Dat is ook deze dag weer gelukt en dat is het allerbelangrijkste.“

Al met al was het een zeer bijzondere en bovenal gezellige dag. Het initiatief werd enorm gewaardeerd en iedereen was blij en dankbaar. Ook het personeel van Mondial Van Der Velde Verhuizingen stond voor de volle 100% achter het initiatief en kreeg de mogelijkheid om een bijdrage te leveren.

Aansluiten bij de groep?

Wil jij je ook inzetten om eenzaamheid te bestrijden? Of ken jij deelnemers die het leuk zou vinden om mee te doen aan activiteiten? Neem dan zeker ook contact op met: info@communitytegeneenzaamheid.nl